Hvad gør jeg med mad når jeg vandrer på Caminoen?
Et essentielt spørgsmål jeg selv stillede på en Facebook gruppe, hvorefter det lettere "sure" svar var: Du skal jo ikke gå i et U-land...
Og det er jo sandt. Jeg anede jo ikke hvad jeg gik ind til første gang, men det er trods alt Spanien og der er faktisk rigtig mange muligheder for både selv at lave med og at købe dig til det på barer og caféer.

En typisk dag for mig kunne være:
Morgenmad bestående af en Croissant og Café con leche (kaffe med mælk) på en bar.
Måske var der ikke lige er en bar i den by jeg overnattede i, men så var der i den næste by og det viste sig jeg sagtens kunne vandre en time eller to på tom mave.

Jeg blev overrasket over hvor mange steder der var en bar. Der skulle ikke ligge mange hus før der var mulighed for en kop kaffe og lidt mad. Du kan også se på en oversigt over refugier fra Urcamino.com hvilke faciliteter der i hvilken by. Læs mere om dette under "refugier" i menuen til venstre.

Frokosten bestod typisk af et stykke Tortilla, vand og en kop Café con leche. Alternativt en Bocadillo (sandwich), men de var ofte for store, så et stykke Tortilla var det perfekte for mig. Aftensmaden var typisk Menu del Peregrino som mange barer, caféer og restauranter tilbyder. Menu del Peregrino er ofte tre retter mad hvor du kan vælge mellem suppe, pasta, salat, kød og dessert af enten frugt eller is. Hertil hører vand og et glas vin. Ikke den store kulinariske oplevelse, men det er nærende og ganske glimrende for de 9-11 € det typisk koster.

I løbet af dagen havde jeg ofte en snack i form af en plade chokolade, nødder, mandler, en tomat eller en dåse tun med.
Det var langt fra hver dag jeg benyttede mig af det.

Når det kom til drikkevarer medbragte jeg en såkaldt Camelbak som er en "pose" der kan indeholde 2 liter vand. De fleste rygsække har en dedikeret plads/holder til en Camelbak så den er godt beskyttet og væk fra solen. En slange/sugerør hænger så ned over brystet og du kan nemt og enkelt drikke når du har lyst. Jeg fyldte den om morgenen med ca. 1½ liter vand og det var fint til en dag.
Der var ofte flere steder undervejs du kan tanke vand. Dels er der fontæner i de fleste byer hvor vandet kan drikkes og dels kan du købe vand på flaske.
Langt de fleste steder er vandet tilsat en lille smule klor så der ikke er bakterier i. Det smager naturligvis en smule af klor, men de fleste drikker det uden problemer, nogle tilsætter lidt citronsaft og jeg købte vand på flaske...

Sjovt nok spiste jeg mindre og mindre jo længere jeg nåede på turen. Jeg var nok lidt nervøs i starten for ikke at få nok energi, men en plade chokolade eller lidt frugt i rygsækken var rigelig back-up.