Da midtlivskrisen meldte sig, gik Lars Pedersen ned med en dyb depression. Psykologsamtaler og medicin fik ikke depressionen til at fordufte, det gjorde til gengæld en 30 dage lang vandretur. Hør Lars Pedersens fængslende foredrag om at gå sig til mental ro, større sanselighed og selvindsigt.

Hver femte dansker bliver ifølge Psykiatrifonden på et tidspunkt i deres liv ramt af en depression, og hver dag er der 35.000 danskere, der er sygemeldte med stress. Lars Pedersen har været en af dem.
Noget af det, Lars Pedersen fandt vanskeligt ved den gængse behandling af depression, var sproget. For han var ikke vant til at forholde sig til sine følelser, endsige sætte ord på, hvad han kunne mærke i kroppen.
”Det var meget vanskeligt at gå til psykolog, for jeg manglede sproget. Jeg voksede op i en god familie i en forstad til Århus. Men følelser, det talte vi ikke om. Jeg levede mig liv oppe i hovedet og nede i benene. Det der foregik nede i maven, beskæftigede jeg mig ikke med,” forklarer Lars Pedersen.
I foredraget fortæller Lars Pedersen sin personlige historie om at få en depression, om et mislykket forsøg på at tage sig eget liv, om mødet med sundhedvæsenets tilbud til en mand i midtlivskrise og om finde sin egen vej ud af depressionen – på en 900 kilometer lange vandretur. Her fandt Lars ind til indre ro, lærte at sanse naturen og derigennem at få kontakt til sit eget indre liv.
Foredraget henvender sig til alle, der er nysgerrige på det menneskelige sinds kringelkroge, og på hvordan bevægelse i naturen kan lære os at forbinde os til, hvem vi i virkeligheden er.