Et pilgrimspas - ikke at forveksle med et nationalt rejsepas - er et "must" for at vandre på pilgrimsruterne.

  • Det giver dig adgang til at overnatte på herbergerne
  • Det beviser hvilken rute, du har tilbagelagt og er super godt til "scrap bogen".
  • Og det er nyttigt, hvis man vil have det særlige bevis for vandringen, compostela, som udstedes af pilgrimskontoret i Santiago de Compostela.

Hvis du har besluttet dig for at tage hele turen fra St. Jean Pied de Port eller måske fra Roncevalles vil jeg anbefale at du tager 2 pilgrimspas med dig. Der er ganske enkelt ikke plads til ekstra stempler hvis du kun har et pilgrimspas.

Som udgangspunkt får du et stempel på alle refugier hvor du overnatter, men du bliver sandsynligvis også tilbudt/har mulighed for at få, stempler i kirker, på barer og andre steder undervejs.

Pilgrimspasset kan du købe hos pilgrimsforeningen Danske Santiago Pilgrimme på: http://www.santiagopilgrimme.dk eller når du kommer frem til pilgrimskontoret i St. Jean Pied de Port. Køber du det hos pilgrimsforeningen støtter du samtidig deres gode arbejde og får samtidig et "dansk" pilgrimspas. Det skal dog nævnes det er lidt billigere at købe det i St. Jean Pied de Port, men det er nu rart at have tingene på plads inden man tager afsted.

Her finder du en vejledning i hvordan du udfylder det:

http://www.santiagopilgrimme.dk/pasforklaring.pdf