Saint Jean Pied de Port har eksisteret som pilgrimsby i mindst 900 år.

Der er dog ikke nogen speciel grund til at starte sin Camino lige netop her, udover man får den helt unikke tur over Pyrenæerne med.
Når du ankommer til St. Jean Pied de Port kan du med fordel besøge pilgrimskontoret som ligger 37 Rue de la Citadelle. Det tager ikke mange minutter at finde det og de er meget hjælpsomme.

Her kan du købe et pilgrimspas, få udleveret enkle kort over ruten og ikke mindst få gode råd om Caminoen. Historien siger at du ikke kan bo på herberg i byen hvis du kommer med toget, thi det er kun vandrende der kan påregne at få en plads på herberget. men fortvivl ikke. Pilgrimskontoret kan være behjælpelige med at finde overnatning i St. Jean Pied de Port og det kan nemt være på et herberg.

Informationen gives på fransk, og til nød, på spansk, men der er altid en pilgrim eller to som kan oversætte eller hjælpe.

De vil også fortælle om den første svære etape over Pyrenæerne og henvise til de to forskellige ruter du kan tage. Den smukkeste - og sværeste er 27 km. og du kommer over passet i 1300 meters højde, og en der er knap så svær og følger vejen således du "kun" kommer op i 1000 meters højde. Begge ruter ender i Ronscevalles.

Pilgrimskontoret er helt sikkert et besøg værd og er en guldgrube af information.