Det er vigtigt at du gør dine fødder klar til en lang vandretur og ikke mindst passer godt på dem undervejs.

Det er de færreste af os der er vant til at gå 20-25 km. om dagen i flere dage i træk.

Du bør f.eks. fjerne alt hård hud inden du starter turen da denne hud let kan sprække og det kan blive ret smertefuldt.

Der er nok ingen tvivl om at du får en vabel eller to undervejs... Du vil gøre dig selv en tjeneste ved at behandle dem så snart du mærker første tegn på dem. Vent ikke til senere, men tag fat i problemet med det samme.
De første tegn er et at det føles varmt og der ses en rødmen på huden. Tag dine forholdsregler med f.eks. et stykke "Englehud" (meget tyndt plaster du kan købe på apoteket) eller et stykke plaster inden det går galt.
Min personlige erfaring er at du skal passe på med at benytte en forbinding, et stykke Compeed eller andre "tykke" plastre. De vil betyde du rykker din fod i den sko/støvle du har gået til og det vil med stor sandsynlighed give dig nye vabler andre steder.

Hvis du har fået en vabel har jeg erfaret følgende:

- Compeed sidder ikke ordentligt fast og bliver blødt når du går i så mange timer.
- Brug ikke tykt plaster eller Compeed da du derved flytter foden i din sko/støvle og vil belaste nye områder af dine fødder.
- Brug et tyndt stykke plaster som Englehud. Det sidder fast.
- Brug desinficering som kan købes i en lille flaske på apoteket.

Det der virkede for mig var at benytte en kanyle. Med den tømte jeg vablen for væske og satte derefter et tyndt stykke Englehud på.
Dette gjorde jeg om aftenen når jeg kom frem, igen om morgenen og til frokost. På den måde kunne jeg holde vablen nede og undgå den udviklede sig.

En anden måde at gøre det på er, at benytte en nål og tråd. Stik en nål med tråd tværs igennem vablen og lad et stykke af tråden sidde så den laver et dræn. På den måde kan væsken løbe ud. Sæt et stykke Englehud på og tjek i løbet af dagen om den skal tømmes.