Det er ikke svært at finde vej på Caminoen. Hele ruten er opmærket med gule pile, og overalt er der blå skilte med den karakteristiske muslingeskal "Jacobs-skallen", og ofte med en pil i gå-retningen.

Den gule pil er malet stort set alle steder på ruten. Dog kan det være svært at finde vej i de større byer hvor det ikke altid er nemt at finde den gule pil som kan være malet på en kantsten, en husmur, et træ, eller en lygtepæl. Enkelte steder er der en muslingeskal i fortovet som kan være svær at se - specielt en tidlig morgen hvor der er mørkt.

Muslingeskallen er om noget symbolet på den lange vandretur. Man ser den overalt. Den fandtes indmuret i huse, i rækværk, i gadelamper og på store blå EU lignende skilte. Apostlen og helgenen Sankt Jakob (dansk: Sankt Ib) er knyttet sammen med muslingeskallen (på dansk kaldt ibskal), idet der tænkes på hans sørejser.
Pilgrimme, der valfarter til hans grav i Compostela har ofte en muslingeskal på bl.a. hat, kappe og ransel og som skjoldmærke. I Santiago-kirken i Compostela findes et træskærerarbejde fra 1300-tallet, hvor Jakob på sin bredskyggede hat bærer tre muslingeskaller. Muslingeskallen er blevet symbol for alle kristne pilgrimme der har vandret til Santiago de Compostela, og bredere bruges den også som symbol for vandringer og rejser i det hele taget, fx har rejsebureauet Cook en muslingeskal som logo. Også olieselskabet Shell (engelsk: "skal") har muslingeskallen som logo.

Hvis du går tidligt om morgenen hvor der stadig er mørkt er det vigtigt med en lygte. Det kan være svært at finde den rigtige vej ud af byerne hvis ikke du kan se de gule pile, men undervejs opbygger du også en erfaring i at finde dem. Du ved hvor du skal kigge...
Skulle uheldet være ude og du går forkert. Ja, så er det som regel ikke den store katastrofe. Du opdager det sikkert ret hurtigt og kan vende om eller spørge om vej. En fremmed med en rygsæk der ser ud til at være gået forkert og måske ikke taler spansk... Tjae, den lokale kan nok regne ud hvad du leder efter og vise dig på rette vej.

Den store hjælp for mig var Michelin Guide til Caminoen. Den giver det store overblik over etaper, afstande mellem byer og Refugier og er et meget nyttigt værktøj på turen. Du kan købe den i de fleste boghandler eller f.eks. her hos Saxo.com.