Dansk Vandrelaugs afdeling i København havde arrangeret en super tur til Hven. Vi startede med at vandre fra Råå lidt syd for Helsingborg til Landskrona. Herfra med færgen til Hven, hvor vi overnattede i hytter.

Dagen efter gik vi Hven rundt. En super flot tur med stor variation i landskabet.

Du kan læse mere om Dansk Vandrelaug her.

Hven er en svensk ø i Øresund, hørende til Landskrona kommune, Skåne län. Øen er cirka 4,5 kilometer lang og op til 2,4 kilometer bred, og den har et areal på 7,5 kvadratkilometer. Hven har omkring 360 indbyggere og ligger cirka 4,5 kilometer fra Skånes fastland og 7,5 kilometer fra Sjælland.

Der er tre mindre bebyggelser ved kysten: Bäckviken, Norreborg og Kyrkbacken, og ved disse er der også havne og sandstrande. I Kyrkbacken står kirken Sankt Ibb.

Oprindelig hørte Hven til Sjælland, Birkerød Sogn og Kronborg Len, men i 1654 blev den tilført Helsingborg Len. Hven var dansk frem til Roskildefreden 1658, men måtte med det øvrige Skåne afgives til Sverige.

På Hven havde astronomen Tycho Brahe sine observatorier Uranienborg og Stjerneborg. I den tidligere Allehelgenskirke midt på øen findes et Tycho Brahe-museum med et undergrundsobservatorium og en multimedieudstilling.

Fra Landskrona sejler færgeselskabet Ven-Trafiken omkring 10 daglige ture hele året rundt. Fra Havnegade i København sejler selskabet Spar Shipping én daglig tur i sommermånederne. Fra Helsingør sejler Sonte Shipping. Fra Nivå Havn sejler M/S Havhesten.

Der kører en lokal rutebil på Hven, og der findes en større cykeludlejning.

Du kan downloade ruten til din GPS enhed fra kortet herunder og du kan læse mere om Hven her